ARBO-proof wilgen knotten

Foto: Hans aan het inladen in de gereedschapsschuur van Landschapsbeheer

 


Ja, ook dat bestaat. Ook voor de vrijwilligers van de knotploeg wordt het steeds belangrijker om tijdens hun werk aan de ARBO-eisen te voldoen. Het is natuurlijk altijd eigen verantwoordelijkheid, maar als vereniging proberen we in ieder geval te zorgen voor goedgekeurde ladders en andere gereedschappen.

 

Met bijdragen van het Cultuurfonds, de Gemeente Wijchen, kringloopwinkel Vraag en Aanbod, eigenaren van de knotwilgen en de penningmeester hebben we dit jaar ladders, veiligheidshelmen, een nieuwe EHBO-koffer en een takelset (voor onze uilen-vrijwilligers) gekocht.

 

Dat deden we bij Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Die gaan ook ieder jaar de ladders en dergelijke ARBO-keuren (en als ze afgekeurd worden vervangen via een subsidiepotje van de Provincie). Plus dat we nog ander gereedschap in bruikleen kregen (waaronder zagen en waadpakken voor poelen opschoners en salamander onderzoekers).

Nieuws

ARBO slaat toe bij wilgenknotters!
Zaterdag 17 februari nemen de wilgenknotters van Natuur Wijchen hun ARBO-bestendige ladders en veiligheidshelmen officieel in gebruik. Lees meer ...

ARBO-proof knotten
Ja, ook dat bestaat. Ook voor de vrijwilligers van de knotploeg wordt het steeds belangrijker om tijdens hun werk aan de ARBO-eisen te voldoen. Lees meer ...

Boerenlandvogelvrijwilliger
Jordy Houkes is gekozen tot boerenlandvogelvrijwilliger 2023. Lees meeer ...

Familie Bufo dankt Gemeente Wijchen
Nieuwe betonnen paddenschermen aan de Boskant/Zandbergseweg. Lees meeer ...

Bijen Cittersweg
In een oude kleiput aan de Cittersweg is een bijeninventarisatie gedaan. Het leverde een bijzonder document op: Lees meer !

Vogelexcursie
Met regelmaat houden we vogelexcursies: zie 'Natuureducatie'.

Brandbrief aan Gemeente
De omgevingsvisie dient te worden vertaald in actief beleid om 2035 te halen.
Zie: Brief

Hoogstambrigade Balgoij
Vrijwilligers gezocht voor Hoogstamboomgaarden in Balgoij. Lees meer ...