Amfibieën

Pad

Ieder voorjaar sneuvelen er talloze padden en salamanders op het asfalt. Tijdens hun trek van overwinteringsplek naar open water, waar ze hun eitjes af willen zetten. Op verschillende plaatsen zetten we tijdelijke paddenschermen neer.

Inmiddels zijn er, in samenwerking met de Gemeente Wijchen, ook op veel plaatsen vaste schermen geplaatst. De padden en salamanders die achter die schermen opgevangen worden, moeten toch naar de overkant.

Onze vrijwilligers dragen ze hoogstpersoonlijk (in emmers) naar een veilige plek. Ieder jaar worden er zo ca. 3.500 padden over gezet. En als we dan toch bezig zijn liften er nog honderden salamanders en kikkers mee.

In februari gaan we jaarlijks aan de slag voor de paddentrek. Lijkt het je leuk om mee te helpen, bel Marco 024 64 14 459 of mail naar: maxen07@gmail.com.

Resultaat van 2021

Locatie
Padden Salamanders Kikkers
Heumenseweg 2880 19 305
Leurseweg 588 32 43
Totaal 3468 51 348

Voor meer zie: Uitgebreide informatie.

Nieuws

ARBO slaat toe bij wilgenknotters!
Zaterdag 17 februari nemen de wilgenknotters van Natuur Wijchen hun ARBO-bestendige ladders en veiligheidshelmen officieel in gebruik. Lees meer ...

ARBO-proof knotten
Ja, ook dat bestaat. Ook voor de vrijwilligers van de knotploeg wordt het steeds belangrijker om tijdens hun werk aan de ARBO-eisen te voldoen. Lees meer ...

Boerenlandvogelvrijwilliger
Jordy Houkes is gekozen tot boerenlandvogelvrijwilliger 2023. Lees meeer ...

Familie Bufo dankt Gemeente Wijchen
Nieuwe betonnen paddenschermen aan de Boskant/Zandbergseweg. Lees meeer ...

Bijen Cittersweg
In een oude kleiput aan de Cittersweg is een bijeninventarisatie gedaan. Het leverde een bijzonder document op: Lees meer !

Vogelexcursie
Met regelmaat houden we vogelexcursies: zie 'Natuureducatie'.

Brandbrief aan Gemeente
De omgevingsvisie dient te worden vertaald in actief beleid om 2035 te halen.
Zie: Brief

Hoogstambrigade Balgoij
Vrijwilligers gezocht voor Hoogstamboomgaarden in Balgoij. Lees meer ...